English
 

Nyheter - 2017


2017-12-20  God jul!

Nu är året snart slut och det är dags för lite välförtjänt ledighet och vila för oss alla. Vi på Kraftkonsult vill önska alla våra medarbetare och kunder en riktigt skön jul.

2017 har varit ett händelserikt år som har bjudit på en spännande utveckling för vårt företag. Vi blickar fram emot nya utmaningar nästa år med en förhoppning om att växa till ett ännu mer kraftfullt Kraftkonsult ihop med medarbetare, kunder och partners.

God jul och gott nytt år!

God Jul2017-12-06  Kraftkonsult som arbetsgivare

Under kvartalsmötet i Härnösand genomförde vi en ny medarbetarundersökning för att få reda på hur nöjda medarbetarna är med Kraftkonsult som arbetsgivare. Resultatet blev 9,17 poäng av 10 möjliga, vilket återigen är ett högre betyg än vid förra undersökningen.

Medarbetarna har bland annat uttryckt sig positivt om nyetableringen i Luleå och att Kraftkonsult växer på ett hållbart sätt och sätter upp tydliga mål. Man lyfter även fram ansträngningarna för att skapa en trivsam arbetsmiljö samt ledningens stora engagemang och smittsamma arbetsglädje.

Det är väldigt glädjande att våra medarbetare fortsätter att trivas på Kraftkonsult, trots att företaget har växt snabbt och genomgått förändringar. Vi arbetar ständigt för att bli en ännu bättre arbetsgivare och för att ytterligare stärka vår goda sammanhållning.

Kraftkonsult Hoega Kusten Bron Jpg2017-11-28  Repetitionskurs ESA 14 Fackkunnig

Utbildning

 

Välkommen till en ESA Repetitionskurs för dig som är fackkunnig! Både innehåll och studieformat är nya och mer anpassade efter dagens krav och utmaningar.

Den här endagskursen passar dig som behöver repetera dina ESA-kunskaper och/eller vill uppdatera dig på nyheter inom ESA. Kursen har samma basinnehåll som ESA Grundkurs, men tempot är snabbare. ESA-utbildning ska repeteras vart tredje år för att vara giltig.

Datum: 11 december 2017
Tid: Från 08.30
Plats: Best Western, Söderhamn
15 platser

Kontakta Tommy Norgren på tommy.norgren@kraftkonsult.nu för mer information samt bokning.2017-11-17  Kraftkonsult växer!

Kraftkonsult expanderar och öppnar nytt kontor i Luleå nästa år. Detta blir vårt sjätte och nordligaste kontor hittills. En medarbetare kommer att vara placerad på det nya kontoret under ett år för att handleda de nya medarbetarna som ska vara permanent baserade där.

Kraftkonsult vill vara med och bidra till att främja marknaden där jobben finns, och i och med etableringen i Luleå kommer vi närmare kund och den verksamhet vi bedriver norröver. Detta kommer i sin tur att leda till färre långa resor och därmed lägre klimatpåverkan, vilket också är ett av syftena med det nya kontoret.

Vi kommer att presentera de nya medarbetarna i Luleå när de är på plats.


2017-11-10  Platsträff i Härnösand

Kra 8464 Landningssidor Logoheader
Kraftkonsult är på platsträff på kontoret i Härnösand. Varje kvartal samlas Kraftkonsults medarbetare på något av våra kontor i landet för att hålla kvartalsmöte. Den här gången är det Härnösandskontorets tur att få visa upp sig och sin dagliga verksamhet.

Utöver mötet väver vi in aktiviteter, besök på destilleriet Hernö Gin, middag och avkoppling på Hotell Höga Kusten för att också passa på att umgås nu när alla är samlade. För ett växande företag blir de här träffarna värdefulla, särskilt eftersom vi till vardags befinner oss på olika platser i landet.


2017-10-20  Välkommen Jonas Westbom

Jonas Westbom är nyanställd som skogsinspektor och kommer att vara placerad på kontoret i Gävle. Han kommer senast från en anställning som skogsekonom hos LRF Konsult, dessförinnan var han skogsinspektor hos en av skogsägarföreningarna. Jonas kommer främst att arbeta med frågor kring skogligt underhåll och värderingar.

"Det känns väldigt roligt att få komma till ett företag som jobbar tillsammans och vill framåt."

Vi hälsar Jonas varmt välkommen till oss!


2017-10-06  Gasell 2017

Gasellvinnare 2017

Vi kan glatt meddela att Kraftkonsult för tredje året i rad har utsetts till ett av Sveriges Gasellföretag av Dagens industri.

Tack, alla kunder, för ert stora förtroende som hjälper oss att växa. Och inte minst, tack till alla medarbetare som jobbar hårt för att vi ska kunna leverera genomgående hög kvalitet på våra tjänster. Stolta och stärkta ska vi nu ta oss an hösten och vintern med målet att bibehålla den här positiva utvecklingen. När man växer snabbt måste man också kunna stanna upp och andas i nuet. Vi är ödmjuka och tacksamma för kundernas förtroende och för att vi lockar till oss så duktiga och kompetenta medarbetare. Roligt!

En Gasell har:
 • en omsättning som överstiger 10 Mkr
 • minst tio anställda
 • minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret
 • ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
 • ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
 • i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
 • sunda finanser


2017-09-29  Välkommen Sonia Rossi

Sonia kommer från Energiföretagen (f.d. Svensk Energi) där hon har haft en mängd olika roller genom åren inom bland annat teknisk och administrativ systemförvaltning, systemutveckling, projektledning av Interna IT-projekt och elproduktionsstatistik.

”Det känns otroligt bra att vara en del av Kraftkonsult och dess härliga gäng. Jag ser fram emot de nya utmaningarna jag ställs inför och att utecklas i min nya roll med hjälp av kompetensen inom Kraftkonsult.”

Välkommen Sonia!2017-09-29  Ny pressansvarig

Kraftkonsults nya pressansvariga heter Hanna Måhl och är baserad i Stockholm.

Hanna är språkvetare och arbetar med översättning och språktjänster. Sedan 2016 har hon jobbat med att löpande översätta Kraftkonsults hemsida till engelska. Nu kommer hon även att ha det övergripande ansvaret för att publicera nyheter på hemsidan och hantera Kraftkonsults sociala medier.

"Det känns roligt att få kliva in på ett nytt område och bredda min kompetens. Jag ser också fram emot att bli mer involverad i Kraftkonsults verksamhet och få följa företagets utveckling på lite närmare håll."


2017-09-15  Kraftkonsult främjar fjärilens tillvaro

Kraftkonsult har i samband med underhållet av Svenska kraftnäts ledningsgator gjort åtgärder för att gynna väddnätfjärilen. Fjärilen trivs i de öppna miljöerna som uppstår i samband med nya kraftledningar.

"Det vi har gjort är att röja på våren innan fjärilarna kläcks och rensat en sex meter bred patrullväg istället för de normala tre meter", säger Erik Schönning, skogsinspektor.
Väddnätsfjäril2


2017-09-08  ESA-praktik på Åsbro Kursgård

Helgen den 1-2 september var Kraftkonsult på ESA-praktik på Åsbro Kursgård i södra Närke där vi bland annat fick prova på att tillämpa ESA i praktiken. Detta gör vi för att ytterligare vässa vårt säkerhetstänk samt för att få större inblick i våra entreprenörers arbete.

Utöver utbildningen blev resan en värdefull möjlighet för alla medarbetare att få umgås och ha roligt tillsammans. Fredagen avslutades med en fantastisk middag i kursgårdens kåta följt av trevligt umgänge på hotellet.
Asbrakursgard


2017-09-01  Kraftkonsult får utvecklingsstöd

Kraftkonsult har fått 250 000 kronor i bidrag för att digitalisera en arbetsprocess. Satsningen ska effektivisera processen från beredning till färdigt projekt.

Det här innebär en stor möjlighet för oss att utvecklas och gör att vi kan höja kvaliteten på det arbete vi utför ytterligare ett snäpp. Dessutom kommer digitaliseringen att bidra till en bättre arbetsmiljö och mer glädje på arbetet.
I slutändan gynnas både kunder och medarbetare!

Klicka här för att läsa artikeln på helahälsingland.se.
283_IB310429 Foton _jpg


2017-06-28  Sommarhälsning

Nu när sommaren äntligen är här vill vi på Kraftkonsult önska våra kunder en riktigt skön semester med lite välbehövlig vila.

För vår del har det varit en händelserik vår. Vi har utökat vår personalstyrka med nya medarbetare och växt på flera håll i landet. Vi har också gjort ett omfattande arbete med att förtydliga vår vision och våra kärnvärden, vilket har resulterat i en ny profil och en ny logotyp. Vi har tagit fram en förpackning som bättre ska matcha innehållet, så att säga.

Med våra nyframtagna värdeord Engagemang, Kompetens och Omtanke vill vi också tydliggöra att vi värnar om våra relationer till kunder och medarbetare. Utan er skulle vårt arbete vara omöjligt.

Med dessa ord vill vi tacka er kunder för ert förtroende och för att vi får vara en del av er tillväxtresa! Vi hoppas att ni under sommarledigheten passar på att ladda batterierna inför hösten. Då tar vi nya krafttag!

Trevlig sommar!2017-06-22  Välkommen Jonas Björndal

Jonas är en nyutexaminerad 27-åring inom Elkraft, har tidigare arbetat som operatör hos ett träförädlingsföretag. Han är en mycket noggrann person inom allt och har god social förmåga i och med erfarenhet som instruktör på gym där det är av stor vikt att tillmötesgå kunden professionellt och ge en god service.

Som person är Jonas glad, framåt och en kille som tycker om en aktiv fritid som innefattar styrketräning varierat med konditionsträning.

Jag är mycket glad och taggad för att få utvecklas i denna bransch och ser framemot att få utvecklas tillsammans med Kraftkonsult i framtiden.

Jonas Björndal


2017-06-20  Välkommen Anthon Nilsson

Anthon kommer att arbeta med utveckling av Kraftkonsults nya applikation för hantering av projektdata. Han kommer närmast från Zenuity (Volvo Cars & Autoliv) där han har arbetat som funktionsutvecklare/programmerare.

"Jag ser mycket fram emot att vara med och effektivisera Kraftkonsults arbete genom att skapa nya digitala verktyg som förenklar det dagliga arbetet."2017-06-19  Ny kraftfull logotyp och profil

Kra 8464 Landningssidor Logoheader

Nu tar Kraftkonsult ett nytt spännande steg i företagets utveckling och uppdaterar både logotyp och profil. Vi lanserar även en payoff som förstärker vårt budskap och vår spetskompetens.

Som ett företag i ständig utveckling och med konsulter av erkänd toppklass bör det givetvis spegla sig i vår profil och i vår kommunikation. Därför väljer vi att ta steget mot en mer renodlad och tydlig logotyp för att ge ett seriöst intryck och på lång sikt skapa en trygg och förtroendeingivande image.

Vår nya symbol består av tre linjer som symboliserar olika delar av verksamheten med relation till siffran tre:

 • Planering av kraft- och eldistribution genom tre olika element: Luft, Jord och Vatten.
 • Växelström består av tre faser.
 • De tre linjerna kallas för the Powerlines och symboliserar kraftledningar.

Välkommen till det nya Kraftkonsult – specialister på elkraft!2017-06-16  En tydligare väg framåt för Kraftkonsult

Kra 8464 Landningssidor Vag

Kraftkonsult har under en längre period arbetat för att tydliggöra vår vision och affärsplan. Under 2016 och 2017 har våra medarbetare tagit fram sin syn, vilken sedan har bearbetats och beslutats av styrelsen. Det viktiga med framtagandet av värdeord och vision är att de ska vara en del av företagets identitet, vilken grundar sig i medarbetaren. Med det här steget tydliggör vi vilka vi är, vart vi är på väg och hur vi kan bidra till att komma dit.

Med våra nya väl avvägda värdeord Engagemang, Kompetens och Omtanke visar vi att vi verkligen bryr oss om och vårdar våra relationer, såväl med våra kunder som med våra medarbetare.

I grunden kan vår affärsidé tyckas enkel, men vår erfarenhet är att det är det enkla och det raka som är viktigt när det faktiskt kommer till kritan. Vi har valt att formulera det så här:

Kraftkonsult ska genom stort engagemang och kompetens alltid ge våra kunder ett förstklassigt arbete som bidrar till stor kundnytta, med positiva resultat för bägge parter.

För ett företag inom konsultverksamhet är arbetskraften givetvis den absolut viktigaste resursen och vi förstår vikten av att vara en god arbetsplats. Därför har vi valt att formulera vår vision så här:

Kraftkonsult ska vara den främsta arbetsgivaren, där vi genom flexibilitet, medbestämmande och omtanke, fortsätter att attrahera kompetenta medarbetare, för att gemensamt bidra till kundens förtjänst.2017-05-19  Välkommen Andreas Birgersson

Andreas kommer att vara stationerad i Härnösand och arbeta som beredare och projektör. Han kommer sedan tidigare från Hemab där han jobbat som montör.

"Efter ett antal år som elmontör känns det spännande och utmanande att få bli en del av Kraftkonsult. Jag ser fram emot att jobba som beredare här och att få utvecklas och samtidigt bidra med mina kunskaper."

31 Andreas Birgersson


2017-04-20  Tydligare väg framåt

Kraftkonsult har under en längre period arbetat fram en tydligare vision och affärsplan för bolaget. Detta arbete initierades för ett år sedan där medarbetarna tog fram sin syn på bolaget. Sedan genomarbetades förslaget av styrelsen. Det viktiga med våra värdeord och vår vision är att de ska vara en del av företagets identitet, vilken grundar sig i medarbetaren. Med det här steget tydliggör vi vilka vi är, vart vi är på väg och hur vi kan bidra.

Våra värdeord

 • Engagemang
 • Kompetens
 • Omtanke

Affärsidé

Kraftkonsult ska genom stort engagemang och stor kompetens alltid ge våra kunder ett förstklassigt arbete som bidrar till stor kundnytta med positiva resultat för bägge parter.

Vision

Kraftkonsult ska vara den främsta arbetsgivaren, där vi genom flexibilitet, medbestämmande och omtanke fortsätter att attrahera kompetenta medarbetare, för att gemensamt bidra till kundens förtjänst.

” Vårt engagemang er förtjänst”

Dsc 0764Y


2017-04-03  Bättre arbetsgivare

Under det senaste året har Kraftkonsult genomfört större organisatoriska förändringar för att uppnå en bättre arbetsmiljö samt ökad närvaro och service till våra kunder. Trots de interna förändringarna visar medarbetarenkäten på att vi blir bättre som arbetsgivare, där vi gått från 9.10 till 9.17 av 10 möjliga på ett halvår, enligt vår interna undersökning. Detta är möjligt för att alla medarbetare bidragit till att identifiera förbättring och genomföra förändringar. Denna förbättring är en del av vår vision där vi ska vara den främsta arbetsgivaren.

”Kraftkonsult ska vara den främsta arbetsgivaren, där vi genom vår flexibilitet, medbestämmande och omtanke, fortsätter att attrahera kompetenta medarbetare, för att gemensamt bidra till kundens förtjänst.”

Baettre Arbetsfoerhaallanden


2017-02-03  Sellihca

Achilles har förnyat Sellihca-kvalificeringen med Kraftkonsult i Skandinavien AB. Kvalificeringen är giltig från och med den 12 januari 2017 till och med den 23 februari 2018.

Achilles lanserar leverantörsrevisioner i Norden. Achilleskoncernen utför årligen över 8 000 revisioner inom olika branscher runt om i världen. Revisionen stödjer inköpsorganisationer med hantering av risk kopplad till samhällsansvar, miljö, säkerhet och kvalité. Leverantörer får möjligheten att synliggöra sina styrkor och hur väl de uppfyller satta kriterier. De får även ett bra underlag för att identifiera utvecklingsmöjligheter och skapa rutiner för kontinuerlig förbättring.

Läs mer om våra certifieringar här.

Sellihca 2017 2018


2017-01-31  Fortsatt utveckling

Året som gått har inneburit en enorm resa för Kraftkonsult och jag vill utlysa ett stort tack till alla kunder, medarbetare och samarbetspartners. Utan er hade denna resa inte varit möjlig. Hade jag vid starten av 2016 blivit tillfrågad om det kommande året kommer att vara mer händelserikt än 2015 hade jag svarat nej. Med facit i hand visade sig 2016 överträffa alla våra förväntningar. Återigen ett stort tack till alla inblandade! Nu ser jag fram emot att tillsammans med våra kunder och medarbetare ta mig an ett utvecklande och givande 2017!

Vid en snabb resumé av det gångna året har vi 

 • vuxit tillsammans med våra kunder där Kraftkonsults personalstyrka utökats med totalt åtta medarbetare.
 • blivit utsedd till DI Gasell för andra året i rad.
 • klivit in på nya affärsområden där vi bland annat fått möjligheten att åta oss det skogliga underhållet av ledningsgator för Svenska Kraftnät.
 • förändrat strukturen i bolaget och delat upp oss i två regioner utan att göra avkall på internt och externt samarbete.
 • certifierats enligt ledningssystemen ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001.

Det som ligger framför oss under det kommande året är att tydliggöra vårt varumärke med en ny grafisk profil som bättre avspeglar våra kärnvärden och vision. Vi ska även bibehålla vårt fokus på utveckling i nära dialog med våra kunder, välmående medarbetare och fortsatt förbättring av vårt ledningssystem.

Tommy Norgren
Tommy Norgren (VD)