English
 

Nyheter - 2020


2020-11-04  Välkommen Olof och Christian!

Under hösten har vi ytterligare välkomnat två medarbetare till Söderhamns kontoret.

 

58 Christian Larsson

"Jag heter Christian Larsson och är 35 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Söderhamn där jag nu bor med min familj.

Jag tror och hoppas att mina erfarenheter från fältet kommer att vara till nytta, samtidigt som jag verkligen ser fram emot att utvecklas i utmaningen i min nya roll som beredare här på Kraftkonsult!

Efter ca 8 år som montör/tekniker inom både elkraft och telekom känner jag att detta är nästa steg att ta för mig.

Att dessutom få förtroendet av Kraftkonsult känns extra roligt då jag endast hört gott om företaget genom andra aktörer i branschen, men också från medarbetare på Kraftkonsult som jag känner sedan tidigare.Bemötandet och mottagandet har varit toppen från dag ett!"

 

57 Olof Oestlin

 "Jag heter Olof Östlin är 26 år och är född och uppvuxen i Söderhamn men bor sedan i våras i Hudiksvall tillsammans med min sambo Hanna. Jag tog studenten som byggnadssnickare år 2013 och har därefter arbetat som snickare/takläggare på ett Söderhamnsföretag. År 2017 kände jag att det var dags att utbilda mig till ingenjör och har nu, efter tre år på skolbänken vid Högskolan i Gävle, fått mitt examensbevis.

Jobbet som beredare på Kraftkonsult kändes lockande då jag hört många positiva omdömen om företaget från människor jag träffat. Just nu känns det både utmanande och kul att få vara en del av Kraftkonsult i Söderhamn.

Jag känner att jag har blivit väl mottagen av mina nya medarbetare här på Kraftkonsult och har redan lärt mig mycket nya saker inom det nya området elkraft"

Varmt välkommen till Kraftkonsult Christian Larsson och Olof Östlin!

/Kraftkonsult2020-10-09  Aktieägarna i AB Edsbyns Elverk röstade nej till försäljning

En extra bolagsstämma i AB Edsbyns Elverk röstade nej till försäljningen av Elektra i Hälsingland AB. 59 procent av stämman röstade för en försäljning och 41 procent emot.

Då kvalificerad majoritet behövs, det vill säga två tredjedelar av rösterna för att kunna ändra bolagsordning, förhindras därmed försäljningen och affären kommer inte att genomföras.

AB Edsbyns Elverks styrelse och de tre största aktieägarna, som representerar 29 procent av rösterna, stod bakom rekommendationen av försäljningen och 59 procent ställde sig positiva under stämman. Kraftkonsult respekterar aktieägarnas beslut och tackar samtliga för engagemanget kopplat till förslaget om försäljning av Elektra i Hälsingland AB. 

/Kraftkonsult2020-10-07  Välkommen Jörgen Halvarsson

 

Varmt välkommen Jörgen Halvarsson!

Jörgen är en av våra nya medarbetare på Kraftkonsult och kommer jobba på Söderhamns kontoret.

Han har tidigare jobbat som elmontör och även som teamledare, beredare, projektledare - stordelen inom totalentreprenad.

55 Joergen Halvarsson

Tidigare hos andra arbetgivare har Jörgen haft tillfälle att själv anlitat Kraftkonsults tjänster och därmed lärt känna flera trevliga människor genom åren.

"Erfarenheten, bemötandet och kompetensen hos Kraftkonsult har för mig alltid känts tryggt, positivt och hållbart, jag har imponerats av företagets utvecklingskurva senaste åren"

Jörgen har redan börjat få intressanta projekt tilldelat till sig samt att han nu lär sig GIDA systemet för att effektivisera det dagliga arbetet och driva sina projekt.

Vi hälsar dig välkommen till Kraftkonsult och ser fram emot att utvecklas tillsammans!

 2020-09-30  AB Edsbyns Elverks styrelse har presenterat en möjlighet för Kraftkonsult AB att förvärva Elektra i Hälsingland AB.

AB Edsbyns Elverks styrelse har presenterat en möjlighet för Kraftkonsult AB att förvärva Elektra i Hälsingland AB.

Kraftkonsult avser att driva vidare Elektra i Hälsingland AB i sin nuvarande form på befintliga etableringsorter, Edsbyn, Bollnäs och Hudiksvall. Med den eventuellt nya ägaren stärker Elektra sin förankring i regionen och breddar sitt erbjudande inom flera verksamhets- och teknikområden, bland annat projektering, projektledning och dokumentation.

Kraftkonsults förväntningar är att tillsammans med Elektra erbjuda heltäckande, såväl konsulttjänster som utförandetjänster, inom hela el-, säkerhets- och energisektorn. Kraftkonsults vision är att Kraftkonsult och Elektra ska växa i sina erbjudanden samt uppnå en högre effektivitet genom ett nära samarbete med sitt nya förvärv. Förutsatt att förvärvet godkänns av Elektra i Hälsinglands ägare kommer Kraftkonsult att vara ett bolag med ca 100 medarbetare och en omsättning på ca 160 Mkr.
”Förvärvet har ett strategiskt värde för Kraftkonsult, genom vår etablering på flera orter i Sverige med väl upparbetade kontakter med våra kunder. Vi ser fram emot en möjlighet att skapa ett brett och nära samarbete med gamla såväl som nya kunder, i det nya större bolag som skapas. Varumärket Elektra, som är väletablerat, kommer att finnas kvar på marknaden, där bolaget blir ett dotterbolag inom Kraftkonsult.”
- Säger Christer Sundin, styrelseledamot i Kraftkonsult

Det idag delägda dotterbolaget Elia AB i Söderhamn omfattas inte av affären. 

Besök gärna vår hemsida; www.kraftkonsult.nu, men även; www.elektra.se.
Affären är villkorad av AB Edsbyns Elverks bolagsstämmas godkännande.
För ytterligare information kontakta;
Christer Sundin mobil 070-688 72 83, Kraftkonsult
Nils Andersson telefon 0271-27 401, VD AB Edsbyns Elverk2020-09-04  Välkommen Pontus!

 

Pontus Stordal Bild


Vi hälsar Pontus Stordal varmt välkommen till oss på Kraftkonsult! 

Pontus är nyexaminerad elkraftsingenjör från Nackademin. I våras gjorde han sina 9 veckor LIA-praktik på kontoret i Solna där han hjälpte Anes med beredningar åt Vattenfall Services.

"Jag trivdes väldigt bra hos er och det
ledde i sin tur till anställning. Tidigare har jag arbetat som elektriker i 15 år varav 5 år som egenföretagare. Nu är det dags att prova på något nytt och det ska bli så kul och spännande att börja arbeta hos er på Kraftkonsult."

Varmt välkommen till Kraftkonsult familjen Pontus!

/Kraftkonsult2020-08-25  Ett digitalt fikarum skapade gemenskap

Corona-isoleringen har fått många att ställa om till digitala möten och under flera månader har företag runtom i Sverige anpassat sig till ett nytt sätt att skapa gemenskap på distans. Det har påverkat arbetslivet och vi på Kraftkonsult fortsätter att bygga en digital kultur med gemensamma möten, online-frågestunder och uppdateringar på intranätet som hjälper oss att behålla strukturen och flödet.

För att kunna hålla regelbunden kontakt med våra kollegor har vi skapat ett digitalt fikarum där vi kopplar upp oss från våra vardagsrum och får det vardagliga umgänget även på distans. Ett enkelt och sunt tips till andra företagare som står inför en digital omställning men som samtidigt gärna vill hålla företagskulturen levande.

Trevlig vecka önskar Kraftkonsult!

Digitalt Fikarum2020-06-25  Välkommen Kim Malm

Kim Malm

Vi hälsar Kim Malm varmt välkommen till oss på Kraftkonsult! Kim kommer jobba på Uppsala kontoret med fokus på beredning och projektering.

"Kim Malm heter jag och är 29 år gammal. Jag är uppvuxen i Norrtälje men bosatt i Uppsala med min familj.

Jag är ny-exad elkraftsingenjör från Nackademin i Solna och under min utbildning så gjorde jag mina 2 LIA-perioder hos Kraftkonsult.

Anledningen till att jag valde Kraftkonsult är baserat på mina upplevelser under min praktik. Redan från första dagen möttes jag av varma kollegor och egna verktyg (dator) för att kunna börja jobba från dag ett. Tid investerades i mig och jag fick se och lära mig otroligt mycket. Det var flera kollegor som ville visa mig deras vardag och projekt (även andra kontor).

Detta är saker som jag uppskattar och värdesätter högt och jag insåg tidigt att jag vill vara en del av Kraftkonsult."

Varmt välkommen till Kraftkonsult Kim!

 

 2020-06-11  Vi flyttar till Söderhamn och Gävle kontoret söker ny hyresgäst!

Under sommaren kommer kontoret i Gävle flyttas till Söderhamn där nya lokaler invigdes i början av året. Efter att ha varit stationerade på Södra Centralgatan i 1,5 år så är det nu dags att flytta till Söderhamns nya kontorsutrymmen.

Efter några pensionsavgångar och eftersom många jobbar delvis i Söderhamn tog medarbetarna på Gävle kontoret ett gemensamt beslut att flytta till Söderhamn och förenas med vårt huvudkontor. Vi ser fram emot att välkomna Gävle kollegorna i Söderhamn och fortsätta växa på huvudkontoret. Kraftkonsult lägger alltid fokus på medarbetaren och med detta beslut vill vi skapa de bästa möjliga förutsättningar som ökar engagemang, välmående och teamkänsla!

Gaevle Kontoret Bild

 En lugn arbetsmiljö med centralt läge

Gävle kontoret är nu tillgängligt för uthyrning med ett bottenplansutrymme för upp till 15 kontorsplatser. Byggnaden har ett centralt läge, 5 minuters promenad från tågstationen samt en välkomnande och välskött grön miljö. Bottenplanen är välutrustad med kök, lunchrum och välkomsthall samt konferensrum och parkering för cyklar, 9 bilplatser och fler bilparkeringsmöjligheter inom området.

Vill du ha en möjlighet att besöka Gävle kontoret?

Kontakta vänligen Johan Lundqvist på 010-482 50 47 eller mejla till info@kraftkonult.nu

/Kraftkonsult2020-05-19  Järvsö backen, ett uppdrag med naturen som vägledare

’Vidsträckta hälsingeskogar smyckade med tusentalet sjöar och vattendrag omger den vackra Järvsöbygden’ – denna beskrivning från TopResort Järvsö sammanfattar de moderna boenden vid Öjeberget i Järvsö.

Magnus Wiklund, beredare på Kraftkonsult AB startade uppdraget i Järvsö i höstas när han blev kontaktad av projektledaren på Vattenfall Service som är Ellevios entreprenör i Hälsingland.

Jaervsoe 1

En sådan miljö kan vara både utmanande och tankeväckande

’Jag tycker det är alltid spännande att jobba med projekt som sticker ut från ramarna, det är utmanade men alltid roligt där det inte finns något facit.’ Berättar Magnus.

Han berättar också att miljön har steniga ytor och komplex infrastruktur. Att hitta tekniska lösningar som till exempel kabelförläggning i en miljö med berg, eller att området behöver sprängas för att hitta optimala ledningsvägar kan vara både utmanande och tankeväckande.

 ’Från en ekonomisk och teknisk synvinkel, så är det viktigt att tillsammans med projektledaren och samtliga aktörer hitta de mest ekonomiska sätten för entreprenören att bygga och uppfylla deras beställares krav’.

 

Hållbarhet och mervärde

Hållbarhet är alltid en viktig faktor i alla projekt. Kraftkonsult strävar mot en hållbar vision och vi lägger tid, planering och personligt engagemang för att lyfta fram företaget och företagets kompetens. Järvsöprojektet pågår till slutet av maj, efter en utökning från den initiala beställningen. Utökningen blev en ombyggnation av befintligt ledningsnät där luftledning ersätts med kabel i mark.

Jaervsor backen edit

 

 

Jaervsoe 4

’Att jobba med GIDA är beroendeframkallande’

GIDA har varit en väldig hjälp för att skapa bygghandlingar och agera digitalt i helhetsperspektiv. Hålla markägarkontakter och använda loggboken för att dokumentera all kommunikation som sker under projektets gång är en av funktionerna som underlättar Magnus jobb som beredare.

’Jag kan nog säga att det är beroendeframkallande. När man har börjat så kan man inte sluta använda systemet, det underlättar min vardag enormt.’

Idag jobbar Magnus med beredning och projektering för att skapa lösningar samt handleder andra medarbetare på Kraftkonsult. Utveckling av GIDA ligger nära hans dagliga uppgifter och han ser fram emot en lansering av ett attraktivt instrument för beredning och projektering på marknaden.

 

 

 

 

 

 

 2020-04-24  Vill du jobba på en av Sveriges bästa arbetsplatser?

Kraftkonsult fortsätter att expandera och söker beredare till Söderhamn. Vi är utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser. Vill du bidra till att göra den ännu bättre och testa något nytt? Tveka då inte att söka till oss!

Att arbeta som beredare hos oss innebär stor flexibilitet, stort ansvar och interaktion med andra medarbetare. Som beredare ansvarar du för att planera om- och nybyggnationer av framtidens elnät, med kompletta bygghandlingar som leverans. Som beredare tillser du att erforderliga tillstånd finns, att rätt material köps in och att tydliga bygghandlingar tas fram för kunden. Vi jobbar ofta i team med flera specialister, där du som beredare blir spindeln i nätet för planeringsarbetet.

Beredarens vardag innebär mestadels arbete på kontor vid dator, även om nästan alla projekt ger möjlighet att besöka fältet. Vid fältbesöken samlas data in med hjälp av den senaste tekniken, allt för att ge goda förutsättningar för ett effektivt planeringsarbete.

Kraftkonsult Framtiden

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är utåtriktad med god social kompetens, är ansvarstagande och har ett affärsmässigt förhållningssätt. Struktur, driv och noggrannhet är viktiga egenskaper. För att lyckas i rollen som konsult är det viktigt att kunna samarbeta med andra och alltid ha ambitionen att slutföra de uppgifter som påbörjats. Du har god kommunikationsförmåga och värdesätter kvalité i arbetet.

Som medarbetare hos oss gillar du att ligga i framkant och ständigt vara i rörelse både vad gäller ditt arbete för dina kunder och din egen utveckling. Du är engagerad och har en egen kraft i det du gör och känner ett ansvar för att tillsammans med dina kollegor hitta de bästa lösningarna för oss och våra kunder.

Du är tekniskt intresserad och vill utveckla såväl din egen kompetens som företagets. Du är självständig och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från branschen alternativt har en ingenjörsutbildning eller annan relevant utbildning.

Vill du veta mer, tveka inta att ställa frågor till:

andreas.soderholm@kraftkonsult.nu

Alternativt ring Andreas Söderholm på 010-482 50 212020-04-23  Kraftkonsult säkrar framtiden

I veckan stod det klart att Kraftkonsult har tilldelats uppdrag åt Vattenfall Eldistribution med en uppskattad volym på ungefär 8000 timmar de närmaste två åren.

Med en pandemi som stänger ned en hel värld så är vi trots omständigheterna glada att fortsatt kunna växa och leverera specialistkompetens och konsulttjänster inom elkraftsområdet.

Vi har ett aktivt hållbarhetsarbete och ett ansvarsfullt förhållningssätt med vår framtid i fokus. I denna affär utvärderades vi även i ett hållbart perspektiv och vi är glada att vårt hållbarhetsarbete gör oss attraktiva och konkurrenskraftiga.

/ Kraftkonsult

Eldistribution Kraftkonsult2020-04-02  En arbetsplats med en vision

När en plötslig pandemi sprider sig över hela landet skapar det oro, rädsla och kaos. I dessa tider är det kanske viktigare än någonsin att värna om sammanhållning och en stark företagskultur.

På Kraftkonsult finns det en anda som sitter i väggarna som ibland kan vara svår att beskriva med ord. Den bygger på värderingar som ansvar, flexibilitet, engagemang och kompetens och lyfter fram det som betyder allra mest - våra medarbetare.

I år blev vi återigen nominerade till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser och vi vill tacka alla som gör detta möjligt.

För att utveckla en arbetsplats krävs en vision och för oss är det en viktig del i vår kultur. Som företag vill vi bidra till en hållbar tillväxt som bygger på ett långsiktigt och ansvarsfullt förhållningssätt till människor, miljö och ekonomi. Tillsammans med kunder, intressenter och samarbetspartners kommer vi sikta mot att driva branschen framåt trots en turbulent omvärld.

Vi skickar en hälsning av hopp till alla våra medarbetare, kunder och industrikollegor.

/Kraftkonsult

Gruppbild Kraftkonsult2020-03-12  Välkommen Kristin Olovsson!

Vi hälsar Kristin Olovsson varmt välkommen till oss på Kraftkonsult! 

Kristin är 24 år och bor i Uppsala med sin sambo.
Hon är uppväxt utanför Bollnäs och har precis avslutat jägmästarutbildningen på SLU.

'Det ska bli väldigt roligt att få börja jobba på riktigt’ säger hon.

Hon har tidigare sommar- och extrajobbat på Kraftkonsult och ser framemot ett omväxlande jobb med olika projekt där hon både får vara ute i skogen och inne på Uppsala kontoret.

Välkommen till Kraftkonsult familjen Kristin 😊

Ko


2020-03-11  Kraftkonsult kom i mål! Stafettvasan 2020

Stort grattis till Kraftkonsult-teamet som i år anmälde sina lag och tävlade i årets vinterklassiker: Stafettvasan från Sälen till Mora.

Fem deltagare i varje lag delade på den 90 km långa upplevelsen och alla kom till ett jublade och glädjefyllt mål!

Vi tror på gemensamma aktiviteter med hälsosatsning som bidrar till att hitta balans i tillvaron och där vi stödjer varandras välmående och teamkänsla - bra jobbat!

Vi passar även på att presentera Kristin Olovsson, en ny medarbetare som deltog i Stafettvasan innan hon ens påbörjat sin första dag på Kraftkonsult 😊 Välkommen!

Stafettvasan 20202020-02-14  Bättre tillsammans - Vårträff 2020

Vi hade några fantastiska dagar när Kraftkonsult åkte på sitt årliga kvartalsmöte, denna gång i Aosta-dalens pärla Courmayeur. Staden är porten till Italien och kallas ofta "The peak of Italy".
Det var en händelserik helg som inleddes med en workshop i kommunikation och medarbetarskap. Den gav oss erfarenheter, insikter och verktyg för att öka graden av engagemang inom olika målgrupper.

Vårträffen kan bäst beskrivas med två ord: Bättre tillsammans.
Som snabbt växande, specialiserat konsultföretag har vi stora planer för en hållbar framtid, där vi framför allt driver egna, omfattande projekt men även arbetar tillsammans i partnerskap med andra företag.
Vi sätter stort värde på att finnas nära både kunder och leverantörer, men vi vet också vikten av att bevara företagets karaktär och kärna som bland annat står för ansvar, kompetens och engagemang.

Stort tack till Xpansion Sundsvall som genomförde en interaktiv och inspirerande workshop om vikten av kommunikation och om hur den påverkar oss i olika förhållanden.

God mat, teambuilding och en sista dag i naturen med utsikt över Italiens magiska skidbackar förgyllde vår helg och stärkte oss som team och företag.


// Trevlig helg önskar Kraftkonsult  

20200208 141352

 

 

 

Saad MMont Blanc 2

Workshop Kommunikation2

Konferans

Lunch20200209 11385620200209 092527